«Αττικόν»: ΜΑΤ, χημικά και βία κατά των γιατρών που συγκεντρώθηκαν ενάντια στο σόου Άδωνι και Μητσοτάκη

15 Οκτωβρίου 2025

Με βία και χημικά απάντησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις στη συγκέντρωση που οργάνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν» για να υποδεχτούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που επισκέφθηκαν σήμερα το νοσοκομείο. «Ενώ διαβεβαίωναν ότι θα συναντήσουν αντιπροσωπεία του σωματείου, στο τέλος το ακύρωσαν κι αυτό άρον- άρον γιατί λέει "το εξαγριωμένο πλήθος έβαζε σε κίνδυνο την ασφάλεια του Πρωθυπουργού"» αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης έφτασαν στο νοσοκομείο για να παρεβρεθούν στα εγκαίνια του Πανεπιστημιακού Ογκολογικό Κέντρο «Αθηνά Ιωαν. Μαρτίνου», που κατασκευάστηκε με δωρεά της ΑΜΚΕ «Αιγέας» του εφοπλιστή Αθανασίου Μαρτίνου και τη β΄ προπαιδευτική παθολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών . Οι γιατροί ετοίμασαν μαζική υποδοχή για να διαμαρτυρηθούν για ακόμα μία φορά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο ΕΣΥ, την τρομερή υποστελέχωση και υπερεργασία.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου είχε προκηρύξει στάση εργασίας (7-10 π.μ.), σημειώνοντας πως η κατάσταση δεν χωρά πανηγυρισμούς και εγκαίνια. Νωρίτερα, έξω από το νοσοκομείο επικράτησε ένταση όταν τα ΜΑΤ προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαμαρτυρία. Τελικά ο πρωθυπουργός έσπευσε να μπει στο νοσοκομείο για να μην έρθει αντιμέτωπος με τους συγκεντρωμένους. Οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον υπουργό Υγείας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ) προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και επιθέσεις με γκλομπ στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες στα νοσοκομεία και τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσια υγείας.
Ακόμα, το Σωματείο στην ανακοίνωσή του για τα γεγονότα κατήγγειλε πως ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους, παρά την αρχική του δέσμευση.

... ... ...

15 Οκτ. 25