Πάνος Ρούτσι: «Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς βλέποντας τον κόσμο που ήταν στο πλάι μου κάθε μέρα»

17 Οκτωβρίου 2025

Για την τεράστια υποστήριξη του κόσμου, το αίσθημα δικαίωσης που ένιωσε όταν έγινε δεκτό το αυτονόητο δικαίωμα του για εκταφή του γιου του και την έλλειψη ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πατέρας του Ντένις, θύματος του εγκλήματος των Τεμπών και απεργός πείνας 23 ημερών, Πάνος Ρούτσι. «Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς βλέποντας τον κόσμο που ήταν στο πλάι μου κάθε μέρα» δήλωσε συγκινημένος από την αλληλεγγύη των ανθρώπων στον αγώνα του.

«Να βλέπεις έναν παππού να κλαίει και να σου λέει, “συγγνώμη παιδί μου, εμείς φταίμε”, είναι κάτι που δεν ξεχνιέται» είπε με φανερή συγκίνηση ο Πάνος Ρούτσι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84.

Σχετικά με την αλληλεγγύη του κόσμου που κατέφτανε καθημερινά έξω από τη Βουλή για να του δώσει δύναμη να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα του, ο Πάνος Ρούτσι σχολίασε πως «αισθάνθηκα δικαίωση κατά κάποιο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα ήμουν και πολύ συγκινημένος με τον κόσμο που ήταν εκεί. Είπα μέσα μου, νικήσαμε».

Ο Πάνος Ρούτσι υπογράμμισε πως η δικαίωση του αιτήματος του ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της στάσης της κοινής γνώμης που ήταν στο πλευρό του. «Η κυβέρνηση δεν περίμενε αυτή την αντίδραση του κόσμου» είπε. Όταν υπάρχει ένας λαός ολόκληρος και στηρίζει έναν άνθρωπο, είναι μεγάλο όπλο τόνισε και προσέθεσε πως «η κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς βλέποντας τον κόσμο που ήταν στο πλάι μου κάθε μέρα».

... ... ...

17 Οκτ. 25