Δηλώσεις - Αποφθέγματα

Ο άνθρωπος δεν τόλμα πια να εμφανιστεί όπως πράγματι είναι

resized

Ρουσσώ Ζαν Ζακ

Ο άνθρωπος δεν τόλμα πια να εμφανιστεί όπως πράγματι είναι». Τα πολιτισμένα άτομα εμφανίζονται ευγενικά και γοητευτικά, αλλά στο βάθος είναι γεμάτα φόβο, καχυποψία, μίσος, προδοσία και κυνισμό. Είναι σαν μαριονέτες που τις κινεί η τάση για συμμόρφωση με τα κοινωνικά ήθη. Η ιστορία της ανθρωπότητας δεν είναι μια εξέλιξη αλλά ένας εκφυλισμός. Το συμβόλαιο στο οποίο βασίζεται η κοινωνία πρέπει να διασφαλίζει ταυτοχρόνως την ατομική ελευθερία και το σεβασμό των κοινών κανόνων.

Σχετικές Δηλώσεις

«μόνιμη επιτήρηση»

13.11.2011
resized

Μέρκελ Άνγκελα

«Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.

"προγράμματα σταθεροποίησης"

17.11.2011
resized

Ναόμι Κλάιν

Αυτή είναι η ιστορία των πολιτικών που το ΔΝΤ αποκαλεί "προγράμματα σταθεροποίησης"... λες και οι χώρες είναι πλοία που παραδέρνουν στους ωκεανούς των αγορών. Τελικά, σταθεροποιούνται, όμως η νέα ισορροπία επιτυγχάνεται με το ρίξιμο στη θάλασσα εκατομμυρίων ανθρώπων: εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα, ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, φτωχών αγροτών, συνδικαλιστών. Το βρώμικο μυστικό της "σταθεροποίησης" είναι ότι μια μεγάλη πλειονότητα αυτών των αν…