Δηλώσεις - Αποφθέγματα | Λαπαβίτσας

Οι ελληνικές «συστημικές» τράπεζες θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, με τεράστια ζημία του Δημοσίου

Οικονομικά - Οικονομική Κρίση

resized

Λαπαβίτσας Κώστας

Οι ελληνικές «συστημικές» τράπεζες θα περάσουν σε ιδιωτικά χέρια, με τεράστια ζημία του Δημοσίου.

Τα ιδιωτικά αυτά χέρια είναι ότι πιο προβληματικό υπάρχει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα. Ο τρόπος που θα κινηθούν ως ιδιοκτήτες το επόμενο διάστημα δεν έχει ακόμη διαφανεί. Αλλά οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν μεγάλους όγκους προβληματικών δανείων που, αν ξεπουληθούν σε τιμές ευκαιρίας, θα αποδώσουν κέρδη. Καλό θα είναι οι δανειολήπτες των τραπεζών να αρχίσουν να οργανώνονται και να προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Ακόμη καλύτερο θα είναι οι τραπεζοϋπάλληλοι να προετοιμάζονται για μαζικές απολύσεις.

Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι νέοι ιδιοκτήτες δεν πρόκειται να ενδιαφερθούν καθόλου για τη στήριξη της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας. Με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα χέρια κερδοσκόπων, η προοπτική της σταθερής και γρήγορης ανάπτυξης γίνεται απλώς ανύπαρκτη. Για μια χώρα όπου το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%, η ανεργία είναι στο 26% και η οικονομία μπαίνει ξανά σε ύφεση, η εξέλιξη αυτή είναι τραγική.

29 Νοε. 2015

Σχετικές Δηλώσεις

Το κεφάλαιο είναι ...

10.10.2013
resized

Μαρξ Καρλ Χάινριχ

Το κεφάλαιο είναι νεκρή εργασία, που σαν βρικόλακας, ζει μόνο ρουφώντας το αίμα της ζωντανής εργασίας. Και όσο πιο πολύ ζει, τόσο πιο πολύ αίμα ρουφάει.

Οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ

05.02.2016
resized

Κατρούγκαλος Γιώργος

Η στρατηγική που ακολουθήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ δεν απέδωσε καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Να υπενθυμίσω όμως ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.…