Δηλώσεις - Αποφθέγματα | Ντιντιέ

Το ΔΝΤ θα μπορεί να δανείζεται από την ΕΚΤ

Ευρωζώνη - Ευρώ

resized

Ντιντιέ Ρέιντερς

Βάσει των νεότερων σχεδίων, το ΔΝΤ θα μπορεί να δανείζεται από την ΕΚΤ προκειμένου να χορηγεί στη συνέχεια δάνεια στις χώρες εκείνες της ευρωζώνης που τα έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η απευθείας χρηματοδότηση ή διάσωση ευρωπαϊκών χωρών μέσω της ΕΚΤ, κάτι που άλλωστε απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και που απορρίπτει κατηγορηματικά το Βερολίνο. «Η ΕΚΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή. Εμείς θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας και αυτή θα πρέπει μετά να αποφασίσει τι θα κάνει»

01 Δεκ. 2011

Σχετικές Δηλώσεις

Έξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική

20.03.2012
resized

Δασκαλόπουλος Δημήτρης

Το δίλημμα δεν είναι το ερώτημα υπέρ ή κατά του Μνημονίου», όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα είναι «Ευρώπη ή χάος». Μέσα στην Ευρώπη, η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί. Έξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική.

Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά κάποιοι "λουδίτες" σχεδιάζουν "επανάσταση"

15.07.2015
resized

Πανούσης Γιάννης

Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να μείνει στο ευρώ αλλά κάποιοι "λουδίτες" σχεδιάζουν "επανάσταση" επί άλλου πλανήτη. παρασυρμένοι από καλοβολεμένους, βαθιά συστημικούς διανοούμενους της Ευρώπης και των ΗΠΑ αλλά κι από τη διπολική διαταραχή και την υφέρπουσα κατάθλιψη ενός λαού που τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι περιούσιος, ορισμένοι αυτοαναγορεύονται σε ντεσπεράντος εσωστρεφούς ιδεοληπτικής αυταρέσκειας. Μοιάζουν με ρωσικές μπαμπούσκες κλεισ…