Δηλώσεις - Αποφθέγματα | Πολιτική Γενικά

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, χρειαζόμαστε ακόμη το ΝΑΤΟ;

Πολιτική Γενικά

resized

Μέρκελ Άνγκελα

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, χρειαζόμαστε ακόμη το ΝΑΤΟ; Ναι, χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ ως άγκυρα σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς. Το χρειαζόμαστε ως κοινότητα αξιών. Διότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε όχι μόνο ως στρατιωτική συμμαχία, αλλά ως κοινότητα αξιών, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου είναι η κατευθυντήρια γραμμή για την κοινή δράση. Και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ είναι ακόμη πολύ ελκυστική συμμαχία ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε το ζήτημα του εάν η Βόρεια Μακεδονία - όπως μπορούμε τώρα όλοι να την αποκαλούμε - θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ

16 Φεβ. 2019

Σχετικές Δηλώσεις

Αυτή η κρίση των προσφύγων θα διαρκέσει κάποια χρόνια

09.10.2015
resized

Γιούνκερ Ζαν Κλοντ

Αυτή η κρίση των προσφύγων θα διαρκέσει κάποια χρόνια. Δεν έχω καμία αυταπάτη ότι αυτό που ζούμε σήμερα θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν. Δεν χρειαζόμαστε καινούρια τείχη στην Ευρώπη (...) και σίγουρα όχι μεταξύ χωρών-μελών της ΕΕ.

Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες

17.09.2017
resized

Μητσοτάκης Κυριάκος

Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.