Δηλώσεις - Αποφθέγματα | Εκπαιδευτικό Σύστημα

Κατηγορίες

Πρόσωπα

Σεπτέμβριος 2017

Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία

17.09.2017
resized

Μητσοτάκης Κυριάκος

Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού. Αλλά και ελευθερία στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών και επιλογή διδακτικών μεθόδων. Με αξιολόγηση παντού. Με νέα αντικείμενα. Να διδάσκουν προγραμματισμό, τη γλώσσα του μέλλοντος. Αλλά και δεξιότητες, όπως η ομαδική δουλειά, αντί για στείρα παπαγαλία. Επιβραβεύουμε τον αγώνα να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αυτό είναι αριστεία, αξιοσύνη, προκοπή. Αξίζουμε σχολεία που ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν θα είναι κενό …

Νοέμβριος 2016

Πρώτη προτεραιότητα στην Παιδεία η ελευθερία

16.11.2016
resized

Μητσοτάκης Κυριάκος

Πρώτη προτεραιότητα στην Παιδεία η ελευθερία. Δεν νοείται ελευθερία δίχως αξιολόγηση.Δεν επιθυμώ ένα υπουργείο Παιδείας σε ρόλο «πατερούλη».

Φεβρουάριος 2016

Η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο

11.02.2016
resized

Φίλης Νίκος

Όσους διορισμούς κι αν κάνουμε-που είναι αναγκαίο-η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο αν δεν αντιμετωπίσουμε παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων που αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά. από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει προκύπτει ότι υπάρχουν: α) 13.500 ώρες σε γραμματειακή υποστήριξη στο χώρο της εκπαίδευσης.…

Ιανουάριος 2016

Το νέο ευέλικτο - αποτελεσματικό δημόσιο σχολείο

13.01.2016
resized

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Με άξονα λοιπόν την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 Π.Σ. και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστε…

Οκτώβριος 2015

Να πληρώνει δίδακτρα 500 ευρώ τον χρόνο κάθε φοιτητής

28.10.2015
resized

Μπουτάρης Γιάννης

Θα σας πω κάτι κι ας με βρίσετε όσο θέλετε, 500 ευρώ το χρόνο δίδακτρα για κάθε φοιτητή. Είναι 40 ευρώ το μήνα για μια οικογένεια που σπουδάζει ένα παιδί. Ξέρετε πόσα είναι μόνο για το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης; Είναι 35 εκατομμύρια το χρόνο. Δεν θα κοστίσει σε κανέναν τίποτα και το πανεπιστήμιο θα αναπνεύσει.…

Η αύξηση του ΦΠΑ δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού

21.10.2015
resized

Φίλης Νίκος

Η αύξηση του ΦΠΑ δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού που στέλνει τα παιδιά του στα δημόσια σχολεία». Η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%».

Σεπτέμβριος 2015

Η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική

27.09.2015
resized

Ιερώνυμος Β Αρχιεπίσκοπος

Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του δημόσιου βίου είναι αναγκαίες

26.09.2015
resized

Φίλης Νίκος

Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο σύνολο του δημόσιου βίου είναι αναγκαίες. Έχουν καθυστερήσει. Πολύ περισσότερο είναι επιτακτικές σε ένα χώρο όπως η εκπαίδευση. Η ιδέα και η πράξη της μεταρρύθμισης πάνω σε ευρέως αποδεκτό σχέδιο με προοπτική και με την αξιοποίηση των βέλτιστων διεθνών εμπειριών, προκειμένου η εκπαίδευση να αποτελέσει ένα από τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους που η κρίση και η νεοφιλελεύθερη διαχείρισή της το έχουν διαλύσει…

Ιούλιος 2014

Δεν εφαρμόστηκε σωστά η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου

07.07.2014
resized

Λοβέρδος Ανδρέας

Δεν εφαρμόστηκε σωστά η Τράπεζα Θεμάτων στην Α’ Λυκείου. Αν εφαρμοστεί σωστά η Τράπεζα Θεμάτων, δημιουργεί δυνατότητες κριτικού πνεύματος και κριτικής στάσης με την Τράπεζα Θεμάτων υπήρχε συγκεκριμένος στόχος. Αν εφαρμοστεί σωστά - και έχουμε ακόμα ευκαιρίες - τότε υπάρχει μια απόπειρα εξίσωσης προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω, δηλαδή προς παιδιά με καλύτερο επίπεδο και όχι με χειρότερο επίπεδο, για να είμαστε όλοι ίσοι με χειρότερο επίπεδο. Δεν υπάρχει πιο ταξικό μέτρο, πιο αδυσώπητο και κοινωνικά άδικο μέτρο από το να εξισώνεις τα πάντα …