Πρόσωπα

Κωνσταντοπούλου Ζωή

resized

Είναι κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της δημοσιογράφου Λίνας Αλεξίου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και πήρε το πτυχίο της. Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995. Ήταν επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA), ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα παροχής δωρεάν Νομικής Βοήθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Από το 2003 ασκεί μάχιμη δικηγορία στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, και έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινωνία και την κοινή γνώμη.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που συνέταξε και υπέβαλε, τον Ιούλιο 2003, στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μήνυση για διεθνή εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από Βρετανούς αξιωματούχους στο Ιράκ.

Από το 2007 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, με μέλη ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, δικαστές και εισαγγελείς από όλο τον κόσμο.

Το Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκε τον Απόστολο Μάντη.

Άλλα Πρόσωπα