Πρόσωπα

Δραγασάκης Γιάννης

resized

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Πρόεδρος της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Ήταν επί πολλά έτη μέλος της διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την οικονομία και τον προϋπολογισμό. Συμμετείχε επίσης ως μέλος στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στον Ο.Α.Σ.Ε..
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου "Ν. Πουλαντζάς".

Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Στα μαθητικά του χρόνια, ανέπτυξε δραστηριότητα ως μέλος της νεολαίας "Γρηγόρης Λαμπράκης". Ως φοιτητής συμμετείχε στην αντιδικτατορική δράση. Διετέλεσε Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και του Συνασπισμού από την ίδρυσή του.

Στις εκλογές του Ιουνίου 1989, εξελέγη βουλευτής Χανίων με τον ενιαίο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Συμμετείχε, ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην Οικουμενική Κυβέρνηση του Ξ. Ζολώτα (Νοέμβριος 1989 - Απρίλιος 1990). Επανεξελέγη βουλευτής Β΄ Αθήνας στις εκλογές 1996, 2004, 2007, Μαΐου & Ιουνίου 2012.

Γεννήθηκε στην Ανατολή Λασιθίου Κρήτης το 1947. Έχει δύο κόρες, τη Μαριάννα και τη Ρηνιώ.

ΕθνικότηταΈλληνας
ΕπίθετοΔραγασάκης
ΌνομαΓιάννης
Ημ Γένν.1947

Κείμενα (1)

Το ευρώ είναι ένα ατελές νόμισμα

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Το ευρώ είναι ένα ατελές νόμισμα. Το γεγονός ότι στερείται ενός επαρκούς προϋπολογισμού, δεν του επιτρέπει να ομοιογενοποιήσει οικονομίες με διαφορετι…

Δηλώσεις (2)

Άλλα Πρόσωπα