Πρόσωπα

Σαρρής Μιχάλης

Κύπριος οικονομολόγος και πολιτικός

resized

Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 14 Απριλίου του 1946. Σπούδασε οικονομικά στο London School of Economics και κατόπιν απέκτησε διδακτορικό στις ΗΠΑ. Το 1972 προσελήφθη στο Τμήμα Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου. Στις αρχές του 1974 προσελήφθη στην Τράπεζα Κύπρου. Από το 1975 ως το 2004 εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, από την οποία αποχώρησε με το βαθμό του Διευθυντή Τμήματος.

Στις 31 Αυγούστου 2005 διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, θέση στην οποία παρέμεινε ως το Μάρτιο του 2008. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η Κύπρος προετοίμασε και εισήγαγε το ευρώ ως εθνικό της νόμισμα, αντικαθιστώντας την λίρα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2012 υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας. Τον Μάρτιο του 2013 διορίστηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Απριλίου 2013.

Εκτός από ελληνικά και αγγλικά, ο κ. Σαρρής μιλά γαλλικά, ισπανικά και πορτογαλικά.

Άλλα Πρόσωπα