Πρόσωπα

Κουτσούμπας Δημήτρης

resized

Γεννήθηκε στην Λαμία και είναι γιος του Αποστόλη Κουτσούμπα που είχε εξοριστεί για την πολιτική του δράση. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μια κόρη.
Εντάχθηκε στην ΚΝΕ από τα φοιτητικά του χρόνια και συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Υπήρξε αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ και εν συνεχεία γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. Το 1987 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη και στα επόμενα συνέδρια, και το 1996, στο 15ο Συνέδριο, εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Το ίδιο έτος, 1996, ανέλαβε την διεύθυνση του Ριζοσπάστη, θέση στην οποία παρέμεινε για μια δεκαετία. Στο 18ο Συνέδριο ανέλαβε επικεφαλής της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της κομματικής του σταδιοδρομίας είχε διετέλεσε μεταξύ άλλων επικεφαλής[4] του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον νομό Βοιωτίας χωρίς ωστόσο να εκλεγεί.

Στο 19ο Συνέδριο εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ. Το όνομά του ακουγόταν[4] εδώ και αρκετά χρόνια ως το πλέον επικρατές για να διαδεχθεί την Αλέκα Παπαρήγα.

Άλλα Πρόσωπα