Πρόσωπα

Φλαμπουράρης Αλέκος

resized

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των Σπουδών στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη. Από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., του ΚΚΕ Εσωτ. Ανανεωτική αριστερά και τον Συνασπισμό.
Όσοι γνωρίζουν λένε πως διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια καθώς ο πατέρας του Τσίπρα είχε επαγγελματική συνεργασία στο κατασκευαστικό τομέα στο παρελθόν. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας από τους μέντορες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φαίνεται πως εκτελούσε και χρέη συμβούλου. Ο Φλαμπουράρης φέρεται ως ο βασικότερος αυτών που διέλυσε ουσιαστικά τις συνιστώσες και ανέλαβε τη παρασκηνιακή διαχείριση της κατάστασης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα.
Οι φιλικές σχέσεις είναι τόσο καλές που το όνομα του νεότερου παιδιού του Τσίπρα δόθηκε ουσιαστικά σε σπίτι του Φλαμπουράρη στην Αίγινα, όπου και μένει μόνιμα. Πολλές είναι και οι σύντομες επισκέψεις του Αλ. Τσίπρα στην Αίγινα.
Ήταν από τα βασικά στελέχη όσον αφορά την προσέγγιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΕΚ ώστε να βρεθεί μια λογική προς όλους λύση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άλλα Πρόσωπα