Κείμενα

Εσείς οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Εκπαιδευτικό Σύστημα

resized

Μου λέει ένας:
"εσεις οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο και παίρνετε σίγουρα λεφτά.Θα έπρεπε να ντρέπεστε αυτούς που δουλεύουν για 200 ε και να μη μιλάτε"
Θα το αποδομήσω γραμμή γραμμή.

1. Οι εκπαιδευτικοί,σε όλο τον πλανήτη,ακολουθούν το πρόγραμμα των μαθητών τους.Αυτό δεν είναι τυχαίο ακόμα και στις πιο νεοφιλελέ χώρες γιατί η μία διδακτική ώρα έχει τέτοια συμπύκνωση που ισούται με 3-4 σε άλλες εργασίες.

2. Οι 3 μήνες δεν υφίστανται.Οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα είναι 15 μέρες συνολικά παραπάνω απ τους άλλους εργαζόμενους αν αφαιρέσεις τις αργίες για όλους και τα σκ.Το καλοκαίρι οι εκπαιδευτικοί "κάθονται" 25 μέρες παραπάνω απ τη νόμιμη μηνιάτικη άδεια όλων των εργαζόμενων.Σύνολο: 40 μέρες παραπάνω αργία των εκπαιδευτικών με την εξαίρεση βέβαια του ότι τα σχολεία ανοίγουν μία μέρα κάθε βδομάδα το καλοκαίρι απ τους καθηγητές.

3. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ΜΟΝΟ διδακτικό έργο.Κάνουν διοικητική δουλειά και έχω υπολογίσει ότι ανά 15 εκπαιδευτικούς θα έπρεπε να προσληφθεί ένας διοικητικός υπάλληλος για την κάλυψη της ατελείωτης γραφειοκρατίας.

4. Το ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει στην κατάσταση του σκλάβου φορτώνει με ευθύνη τους υπόλοιπους από μας να αγωνιστούμε διπλά ώστε όχι μόνο εμείς να διατηρήσουμε ακέραια τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά αυτά να τα μοιραστούν κι άλλοι,αυτοί που δεν μπορούν να αγωνιστούν γιατί φοβούνται.

5. Ο μύθος του ιδιαιτερά καθηγητή καλύπτει σαν όνειδος ΟΛΟΥΣ μας και μόνιμα επισείεται σαν ντροπή και τρόπος να το βουλώσουμε.ΟΧΙ,το κράτος συντηρεί τον αλήτη ιδιαιτερά εκπαιδευτικό,ακριβώς για να σπιλώνονται όλοι.Δεν υπάρχει συνευθύνη,η ευθύνη είναι του κράτους μιας και είναι απλούστατο να τους βρει και να τους πετάξει έξω απ την Εκπαίδευση.

6. Σε όλον τον πλανήτη ο εκπαιδευτικός είναι επιστήμονας αλλά στην Ελλάδα ένας άχρηστος ΔΥ στον οποίον οι γονείς παρκάρουν τα παιδιά τους για να μην τα χουν σπίτι.

7. Έχω δουλέψει σε 20 δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και μόνο ως καθηγήτρια στο Δημόσιο.Σας ομολογώ ότι είναι η πιο κουραστική και ψυχαναγκαστική εργασία απ΄όλες όσες έχω κάνει,ψυχίατρος,κοινωνικός λειτουργός επίσης στο σχολείο.

Τίποτε άλλο.

Σχετικά Κείμενα

Οι θρυλικές ομιλίες του Ξενοφώντος Ζολώτα στα αγγλικά, με ελληνικές λέξεις

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014

«Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policie…

Φαντασία, ma non troppo…

Τρίτη, 21 Μάρτίου 2017

Με το σημερινό ποστ θα στενοχωρηθούμε λίγο, το ξέρω. Θα το γράψω όμως γιατί δεν είναι σωστό να κρατάμε κάποια πράγματα μέσα μας. Κυκλοφορεί ξανά στα …

Άλλα Κείμενα

Το γερµανικό κατοχικό δάνειο

Δευτέρα, 14 Μαϊου 2012

resized

Το συγκλονιστικό απόσπασμα που ακο­λουθεί προέρχεται από το βιβλίο του Τά­σου Μ. Ηλιαδάκη «Οι Επανορθώσεις και το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο» που μόλις…

Πρέβεζα

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται στους μαύρους τοίχους και τα κεραμύδια, θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια…

Kούντερα: Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσματα από το πολυδιαβασμένο έργο του Τσέχου συγγραφέα - «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ αυτό που πρέπει να θέλει, γιατί έχουμε μόνο μια ζωή …