Κείμενα

Εσείς οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Εκπαιδευτικό Σύστημα

resized

Μου λέει ένας:
"εσεις οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο και παίρνετε σίγουρα λεφτά.Θα έπρεπε να ντρέπεστε αυτούς που δουλεύουν για 200 ε και να μη μιλάτε"
Θα το αποδομήσω γραμμή γραμμή.

1. Οι εκπαιδευτικοί,σε όλο τον πλανήτη,ακολουθούν το πρόγραμμα των μαθητών τους.Αυτό δεν είναι τυχαίο ακόμα και στις πιο νεοφιλελέ χώρες γιατί η μία διδακτική ώρα έχει τέτοια συμπύκνωση που ισούται με 3-4 σε άλλες εργασίες.

2. Οι 3 μήνες δεν υφίστανται.Οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα είναι 15 μέρες συνολικά παραπάνω απ τους άλλους εργαζόμενους αν αφαιρέσεις τις αργίες για όλους και τα σκ.Το καλοκαίρι οι εκπαιδευτικοί "κάθονται" 25 μέρες παραπάνω απ τη νόμιμη μηνιάτικη άδεια όλων των εργαζόμενων.Σύνολο: 40 μέρες παραπάνω αργία των εκπαιδευτικών με την εξαίρεση βέβαια του ότι τα σχολεία ανοίγουν μία μέρα κάθε βδομάδα το καλοκαίρι απ τους καθηγητές.

3. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ΜΟΝΟ διδακτικό έργο.Κάνουν διοικητική δουλειά και έχω υπολογίσει ότι ανά 15 εκπαιδευτικούς θα έπρεπε να προσληφθεί ένας διοικητικός υπάλληλος για την κάλυψη της ατελείωτης γραφειοκρατίας.

4. Το ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει στην κατάσταση του σκλάβου φορτώνει με ευθύνη τους υπόλοιπους από μας να αγωνιστούμε διπλά ώστε όχι μόνο εμείς να διατηρήσουμε ακέραια τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά αυτά να τα μοιραστούν κι άλλοι,αυτοί που δεν μπορούν να αγωνιστούν γιατί φοβούνται.

5. Ο μύθος του ιδιαιτερά καθηγητή καλύπτει σαν όνειδος ΟΛΟΥΣ μας και μόνιμα επισείεται σαν ντροπή και τρόπος να το βουλώσουμε.ΟΧΙ,το κράτος συντηρεί τον αλήτη ιδιαιτερά εκπαιδευτικό,ακριβώς για να σπιλώνονται όλοι.Δεν υπάρχει συνευθύνη,η ευθύνη είναι του κράτους μιας και είναι απλούστατο να τους βρει και να τους πετάξει έξω απ την Εκπαίδευση.

6. Σε όλον τον πλανήτη ο εκπαιδευτικός είναι επιστήμονας αλλά στην Ελλάδα ένας άχρηστος ΔΥ στον οποίον οι γονείς παρκάρουν τα παιδιά τους για να μην τα χουν σπίτι.

7. Έχω δουλέψει σε 20 δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και μόνο ως καθηγήτρια στο Δημόσιο.Σας ομολογώ ότι είναι η πιο κουραστική και ψυχαναγκαστική εργασία απ΄όλες όσες έχω κάνει,ψυχίατρος,κοινωνικός λειτουργός επίσης στο σχολείο.

Τίποτε άλλο.

Σχετικά Κείμενα

Γιατί τα σχολεία δε μορφώνουν, ομιλία του δασκάλου της χρονιάς στις ΗΠΑ

Τρίτη, 29 Μάρτίου 2016

Όταν το 1990, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στον John Taylor Gatto ο τίτλος του «Δασκάλου της Χρονιάς της Νέας Υόρκης» στην ομιλία αποδοχ…

Έχουμε “σκιώδη” εκπαίδευση τα Φροντιστήρια

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Ο διδακτικός ρόλος (του σχολείου) έχει αντιπρόσωπο τη “σκιώδη” εκπαίδευση της χώρας, τα Φροντιστήρια. Αυτό ανέφερε εγγράφως, στα κλιμάκια των θεσμών…

Άλλα Κείμενα

Πρώτη επαφή της «Λαϊκής Ενότητας

Κυριακή, 23 Αύγουστου 2015

Να σας ευχαριστήσουμε θερμά που είσαστε μαζί μας. Είναι η πρώτη επαφή της «Λαϊκής Ενότητας» με τον Τύπο, τις τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ. Καλή αρχή λοιπόν.…

Η ενότητα της Αριστεράς είναι σημαντική αλλά πιο σημαντική από αυτήν είναι η ενότητα του λαού.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Οι Podemos («Μπορούμε») αποτέλεσαν τη μεγάλη έκπληξη των ευρωεκλογών στην Ισπανία, συγκεντρώνοντας 8% και εκλέγοντας 5 ευρωβουλευτές. «Γέννημα» των πλ…

Οι πατριώτες που δεν ξέρουν τι θέλουν

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016

Άλλη μια 28η πέρασε, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία έτη, με τα social media να ασχολούνται ξανά με την χρησιμότητα ή όχι τον παρελάσεων, με το ρόλο τους…