Κείμενα

Εσείς οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015

Εκπαιδευτικό Σύστημα

resized

Μου λέει ένας:
"εσεις οι καθηγητές κάθεστε 3 μήνες το χρόνο και παίρνετε σίγουρα λεφτά.Θα έπρεπε να ντρέπεστε αυτούς που δουλεύουν για 200 ε και να μη μιλάτε"
Θα το αποδομήσω γραμμή γραμμή.

1. Οι εκπαιδευτικοί,σε όλο τον πλανήτη,ακολουθούν το πρόγραμμα των μαθητών τους.Αυτό δεν είναι τυχαίο ακόμα και στις πιο νεοφιλελέ χώρες γιατί η μία διδακτική ώρα έχει τέτοια συμπύκνωση που ισούται με 3-4 σε άλλες εργασίες.

2. Οι 3 μήνες δεν υφίστανται.Οι διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα είναι 15 μέρες συνολικά παραπάνω απ τους άλλους εργαζόμενους αν αφαιρέσεις τις αργίες για όλους και τα σκ.Το καλοκαίρι οι εκπαιδευτικοί "κάθονται" 25 μέρες παραπάνω απ τη νόμιμη μηνιάτικη άδεια όλων των εργαζόμενων.Σύνολο: 40 μέρες παραπάνω αργία των εκπαιδευτικών με την εξαίρεση βέβαια του ότι τα σχολεία ανοίγουν μία μέρα κάθε βδομάδα το καλοκαίρι απ τους καθηγητές.

3. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάνουν ΜΟΝΟ διδακτικό έργο.Κάνουν διοικητική δουλειά και έχω υπολογίσει ότι ανά 15 εκπαιδευτικούς θα έπρεπε να προσληφθεί ένας διοικητικός υπάλληλος για την κάλυψη της ατελείωτης γραφειοκρατίας.

4. Το ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν περιέλθει στην κατάσταση του σκλάβου φορτώνει με ευθύνη τους υπόλοιπους από μας να αγωνιστούμε διπλά ώστε όχι μόνο εμείς να διατηρήσουμε ακέραια τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά αυτά να τα μοιραστούν κι άλλοι,αυτοί που δεν μπορούν να αγωνιστούν γιατί φοβούνται.

5. Ο μύθος του ιδιαιτερά καθηγητή καλύπτει σαν όνειδος ΟΛΟΥΣ μας και μόνιμα επισείεται σαν ντροπή και τρόπος να το βουλώσουμε.ΟΧΙ,το κράτος συντηρεί τον αλήτη ιδιαιτερά εκπαιδευτικό,ακριβώς για να σπιλώνονται όλοι.Δεν υπάρχει συνευθύνη,η ευθύνη είναι του κράτους μιας και είναι απλούστατο να τους βρει και να τους πετάξει έξω απ την Εκπαίδευση.

6. Σε όλον τον πλανήτη ο εκπαιδευτικός είναι επιστήμονας αλλά στην Ελλάδα ένας άχρηστος ΔΥ στον οποίον οι γονείς παρκάρουν τα παιδιά τους για να μην τα χουν σπίτι.

7. Έχω δουλέψει σε 20 δουλειές στον ιδιωτικό τομέα και μόνο ως καθηγήτρια στο Δημόσιο.Σας ομολογώ ότι είναι η πιο κουραστική και ψυχαναγκαστική εργασία απ΄όλες όσες έχω κάνει,ψυχίατρος,κοινωνικός λειτουργός επίσης στο σχολείο.

Τίποτε άλλο.

Σχετικά Κείμενα

Το θέμα δεν είναι τι διδάσκουμε εμείς.

Τετάρτη, 06 Αύγουστου 2014

Ποτέ δεν κατάλαβα όλη αυτήν την φασαρία γύρω από το παλιό αίνιγμα: “Εάν ένα δέντρο πέσει μέσα σε ένα δάσος και κανένας δεν είναι τριγύρω για να …

Τί είναι τα ελεύθερα σχολεία Waldorf; Μια εκπληκτική πρόταση Ολιστικής Παιδείας

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Κοίταζα από το παράθυρο του αυτοκινήτου το παγωμένο πάρκο που διασχίζαμε. Σκεφτόμουν πόσο βαριόμουν την επίσκεψη ετούτη σ΄ ένα άδειο σχολείο. Θα προτι…

Άλλα Κείμενα

Γερμανικές αποζημειώσεις

Τρίτη, 20 Μάρτίου 2012

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. …

Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. Μετά διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ…

MARXISM, IN A NUTSHELL

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

resized

For the past few months Iʼve been studying and reading Karl Marxʼs most important work: Capital (Das Kapital). This thing is enormous. Itʼs three volu…