Κείμενα

Το Χρήμα είναι θρησκεία!!

Πέμπτη, 06 Μάρτίου 2014

Φιλοσοφία - Ψυχολογία

resized

Γιατί βασίζεται στην πίστη, όπως όλες οι θρησκείες.
Ναός λατρείας του σύγχρονου Θεού ή Τράπεζες και το μεγαλύτερο έγκλημα το να κλέψεις χρήμα……….. ή Ουαί ‼ Το να το κάψεις.
Το χρήμα από μέσον έγινε σκοπός και οι τραπεζίτες ως σύγχρονοι Ιεραπόστολοι απαίτησαν να γονυπετήσουμε εμπρός του, ικετεύοντας την εξιλέωσή μας

Στα ευαγγέλια του σύγχρονου Θεού διαβάζουμε «Πρόσεχε πού βάζεις την υπογραφή σου»
και λίγο ποιο κάτω «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»
Νομιμοποιώντας έτσι την τιμωρία σαν μέσω εκμάθησης, διδασκαλίας, αλλά πρωτίστως και πανω από όλα ως μέσω δημιουργίας αξιών απαραιτήτων- για την κοινωνικοποίησή μας.
Παρένθεση- « Εγώ απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνω»-
Ζήτω οι ψηλοί με τα μεγάλα πόδια! Εμείς οι κοντοί, που μείναμε κοντοί- γιατί από την κούνια, μας ήπιατε το γάλα – τι να απλώσουμε και που να φτάσουμε!
Και συνεχίζω

Η μεταφυσική του σύγχρονου Θεού είναι ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει τίποτε.
Ότι φας, ότι πιείς κι ότι αρπάξει ο κώλος……….. σου
Ο νέος Θεός στην τσέπη μας! Ο παλιός στον Ουρανό!
Όμως αν ο ένας, ο νέος, εγκλωβίζει την ύλη για να ελέγχει το πνεύμα - ο άλλος, ο παλιός, εγκλωβίσει το πνεύμα για να ελέγχει την υλη!

Η φιλοσοφία τους είναι ίδια- επιβάλουν έναν τρόπο ζωής ορισμένο και οριοθετημένο τάζοντας παράδεισο σε αυτούς που θα τον ακολουθήσουν και τρομοκρατώντας με καζάνια που βράζουν σε όσους παρεκκλίνουν- η νέα θρησκεία με το μοδάτο Θεό τα καζάνια τα εχει εδώ, η παλιά στη μεταθανάτια ζωή!

Σε μορφή ντουέτου ( είναι δυνατόν να υπάρξουν με την προϋπόθεση να πάρεις συγχωροχάρτι μέσω εξομολόγησης και ενός δάκρυ στο μάτι σου, ως ένδειξη μετάνοιας, λίγο προτού πεθάνεις)
ή και ξεχωριστά ως αυτόνομες δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το μέσο που χρησιμοποιεί η Εξουσία για να εχει τον έλεγχο- πάνω σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο λόγος, «Μην βάζεις κανένα ανάμεσα σε σένα και τον Θεό», δηλαδή μη λειτουργείς με διαταγές και νόμους, αλλά με τη συνείδησή σου. Σε συνδυασμό με τον λόγο, «Μην κάνεις στον πλησίον σου αυτό που δεν θέλεις να σου κάνει»
Καμία Θρησκεία δεν το δίδαξε και αυτό γιατί ή όποια θρησκεία, δεν είναι τίποτα άλλο- πέρα από μια εξουσιαστική επινόηση

Κλείνω θυμίζοντας λίγο από Bertrand Russell
« Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να βρίσκεται στο κατώφλι μια χρυσής εποχής.
Αν είναι έτσι όμως, πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσουμε το δράκο που φυλάει την πόρτα, και ο δράκος αυτός είναι η θρησκεία. »

Σχετικά Κείμενα

Ουμπέρτο Έκο: Ο αρχέγονος φασισμός των ανθρώπων

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

Παρά την ασάφεια αυτή, νομίζω πως μπορούμε να σκιαγραφήσουμε έναν κατάλογο χαρακτηριστικών τα οποία είναι αντιπροσωπευτικά αυτού που ονομάζω «πρωτοφασ…

Μπουκόφσκι - Πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές, πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ καθώς τη ζεις μονάχα μία φορά και την πληρώνεις δέκα. Έχεις μονάχα μία ευκαιρία για να βρεις την ιδανική συνταγή, μα αν την π…

Άλλα Κείμενα

Πρόλογος για το Άκου Ανθρωπάκο

Παρασκευή, 16 Αύγουστου 2013

resized

…Έτσι ήταν πάντα τα πράγματα. Είναι καιρός πια οι άνθρωποι νʼ αρχίσουν να γίνονται σκληροί, όπου χρειάζεται σκληρότητα, στη μάχη για την προστασ…

Οι θρυλικές ομιλίες του Ξενοφώντος Ζολώτα στα αγγλικά, με ελληνικές λέξεις

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014

«Kyrie, I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the Oecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policie…

Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου

Πέμπτη, 31 Μαϊου 2018

Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου - 1980 Δὲ λυγᾶνε τὰ ξεράδια καὶ πονᾶνε τὰ ρημάδια! Κούτσα μία καὶ κούτσα δυὸ τῆς ζωῆς τὸ ρημαδιό! Μεροδούλι,…