Κείμενα

Το Χρήμα είναι θρησκεία!!

Πέμπτη, 06 Μάρτίου 2014

Φιλοσοφία - Ψυχολογία

resized

Γιατί βασίζεται στην πίστη, όπως όλες οι θρησκείες.
Ναός λατρείας του σύγχρονου Θεού ή Τράπεζες και το μεγαλύτερο έγκλημα το να κλέψεις χρήμα……….. ή Ουαί ‼ Το να το κάψεις.
Το χρήμα από μέσον έγινε σκοπός και οι τραπεζίτες ως σύγχρονοι Ιεραπόστολοι απαίτησαν να γονυπετήσουμε εμπρός του, ικετεύοντας την εξιλέωσή μας

Στα ευαγγέλια του σύγχρονου Θεού διαβάζουμε «Πρόσεχε πού βάζεις την υπογραφή σου»
και λίγο ποιο κάτω «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»
Νομιμοποιώντας έτσι την τιμωρία σαν μέσω εκμάθησης, διδασκαλίας, αλλά πρωτίστως και πανω από όλα ως μέσω δημιουργίας αξιών απαραιτήτων- για την κοινωνικοποίησή μας.
Παρένθεση- « Εγώ απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνω»-
Ζήτω οι ψηλοί με τα μεγάλα πόδια! Εμείς οι κοντοί, που μείναμε κοντοί- γιατί από την κούνια, μας ήπιατε το γάλα – τι να απλώσουμε και που να φτάσουμε!
Και συνεχίζω

Η μεταφυσική του σύγχρονου Θεού είναι ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει τίποτε.
Ότι φας, ότι πιείς κι ότι αρπάξει ο κώλος……….. σου
Ο νέος Θεός στην τσέπη μας! Ο παλιός στον Ουρανό!
Όμως αν ο ένας, ο νέος, εγκλωβίζει την ύλη για να ελέγχει το πνεύμα - ο άλλος, ο παλιός, εγκλωβίσει το πνεύμα για να ελέγχει την υλη!

Η φιλοσοφία τους είναι ίδια- επιβάλουν έναν τρόπο ζωής ορισμένο και οριοθετημένο τάζοντας παράδεισο σε αυτούς που θα τον ακολουθήσουν και τρομοκρατώντας με καζάνια που βράζουν σε όσους παρεκκλίνουν- η νέα θρησκεία με το μοδάτο Θεό τα καζάνια τα εχει εδώ, η παλιά στη μεταθανάτια ζωή!

Σε μορφή ντουέτου ( είναι δυνατόν να υπάρξουν με την προϋπόθεση να πάρεις συγχωροχάρτι μέσω εξομολόγησης και ενός δάκρυ στο μάτι σου, ως ένδειξη μετάνοιας, λίγο προτού πεθάνεις)
ή και ξεχωριστά ως αυτόνομες δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το μέσο που χρησιμοποιεί η Εξουσία για να εχει τον έλεγχο- πάνω σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο λόγος, «Μην βάζεις κανένα ανάμεσα σε σένα και τον Θεό», δηλαδή μη λειτουργείς με διαταγές και νόμους, αλλά με τη συνείδησή σου. Σε συνδυασμό με τον λόγο, «Μην κάνεις στον πλησίον σου αυτό που δεν θέλεις να σου κάνει»
Καμία Θρησκεία δεν το δίδαξε και αυτό γιατί ή όποια θρησκεία, δεν είναι τίποτα άλλο- πέρα από μια εξουσιαστική επινόηση

Κλείνω θυμίζοντας λίγο από Bertrand Russell
« Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να βρίσκεται στο κατώφλι μια χρυσής εποχής.
Αν είναι έτσι όμως, πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσουμε το δράκο που φυλάει την πόρτα, και ο δράκος αυτός είναι η θρησκεία. »

Σχετικά Κείμενα

Η θεωρία της αντιστροφής της πραγματικότητας

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Σκεφτείτε το παρακάτω περιστατικό. Ένας άνθρωπος πέφτει θύμα ληστείας σε κάποιο απόμερο σημείο της πόλης. Ο ληστής, για λόγους που δε μας απασχολούν, …

Ο Διογένης και οι φακές

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μία μέρα ο Διογένης έτρωγε ένα πιάτο φακές καθισμένος στο κατώφλι ενός τυχαίου σπιτιού. Δεν υπήρχε σε όλη την Ελλάδα πιο φθηνό φαγητό από μία σούπα με…

Άλλα Κείμενα

Τι λένε οι Γαλλίδες για την κρίση στην Ελλάδα

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Μαντμαζέλ....κοινοβουλευτισιόν χοντροκλεψιόν γκαραντί, απατεών αλέ ρετούρ και μίζα ντούμπλε φας. Γκραν σουξέ, κι από μανζέ γκουρμέ... εξοπλισμέ, ζιμ…

Βουτυρομπεμπές ή βασανιστής; Μακντόναλντ ή Μουσσολινι;

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Σπύρος Μαρκέτος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, γράφει στο info-war.gr αναλύοντας την πολιτική πορεία του Τσίπρα, την προσωπολατρε…

Είσαι εργάτης σε ένα εργοστάσιο της Νεμπράσκα...

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

(Σκέψου λίγο,σκέψου.) Είσαι εργάτης σε ένα εργοστάσιο της Νεμπράσκα,δεν έχεις πάει κολλέγιο και Πανεπιστήμιο,ο πατέρας σου ήταν αγρότης,έχασε τη γη σ…