Κείμενα

Το Χρήμα είναι θρησκεία!!

Πέμπτη, 06 Μάρτίου 2014

Φιλοσοφία - Ψυχολογία

resized

Γιατί βασίζεται στην πίστη, όπως όλες οι θρησκείες.
Ναός λατρείας του σύγχρονου Θεού ή Τράπεζες και το μεγαλύτερο έγκλημα το να κλέψεις χρήμα……….. ή Ουαί ‼ Το να το κάψεις.
Το χρήμα από μέσον έγινε σκοπός και οι τραπεζίτες ως σύγχρονοι Ιεραπόστολοι απαίτησαν να γονυπετήσουμε εμπρός του, ικετεύοντας την εξιλέωσή μας

Στα ευαγγέλια του σύγχρονου Θεού διαβάζουμε «Πρόσεχε πού βάζεις την υπογραφή σου»
και λίγο ποιο κάτω «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»
Νομιμοποιώντας έτσι την τιμωρία σαν μέσω εκμάθησης, διδασκαλίας, αλλά πρωτίστως και πανω από όλα ως μέσω δημιουργίας αξιών απαραιτήτων- για την κοινωνικοποίησή μας.
Παρένθεση- « Εγώ απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που φτάνω»-
Ζήτω οι ψηλοί με τα μεγάλα πόδια! Εμείς οι κοντοί, που μείναμε κοντοί- γιατί από την κούνια, μας ήπιατε το γάλα – τι να απλώσουμε και που να φτάσουμε!
Και συνεχίζω

Η μεταφυσική του σύγχρονου Θεού είναι ότι μετά θάνατον δεν υπάρχει τίποτε.
Ότι φας, ότι πιείς κι ότι αρπάξει ο κώλος……….. σου
Ο νέος Θεός στην τσέπη μας! Ο παλιός στον Ουρανό!
Όμως αν ο ένας, ο νέος, εγκλωβίζει την ύλη για να ελέγχει το πνεύμα - ο άλλος, ο παλιός, εγκλωβίσει το πνεύμα για να ελέγχει την υλη!

Η φιλοσοφία τους είναι ίδια- επιβάλουν έναν τρόπο ζωής ορισμένο και οριοθετημένο τάζοντας παράδεισο σε αυτούς που θα τον ακολουθήσουν και τρομοκρατώντας με καζάνια που βράζουν σε όσους παρεκκλίνουν- η νέα θρησκεία με το μοδάτο Θεό τα καζάνια τα εχει εδώ, η παλιά στη μεταθανάτια ζωή!

Σε μορφή ντουέτου ( είναι δυνατόν να υπάρξουν με την προϋπόθεση να πάρεις συγχωροχάρτι μέσω εξομολόγησης και ενός δάκρυ στο μάτι σου, ως ένδειξη μετάνοιας, λίγο προτού πεθάνεις)
ή και ξεχωριστά ως αυτόνομες δηλαδή, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από το μέσο που χρησιμοποιεί η Εξουσία για να εχει τον έλεγχο- πάνω σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Ο λόγος, «Μην βάζεις κανένα ανάμεσα σε σένα και τον Θεό», δηλαδή μη λειτουργείς με διαταγές και νόμους, αλλά με τη συνείδησή σου. Σε συνδυασμό με τον λόγο, «Μην κάνεις στον πλησίον σου αυτό που δεν θέλεις να σου κάνει»
Καμία Θρησκεία δεν το δίδαξε και αυτό γιατί ή όποια θρησκεία, δεν είναι τίποτα άλλο- πέρα από μια εξουσιαστική επινόηση

Κλείνω θυμίζοντας λίγο από Bertrand Russell
« Είναι πιθανό η ανθρωπότητα να βρίσκεται στο κατώφλι μια χρυσής εποχής.
Αν είναι έτσι όμως, πρέπει πρώτα να αποκεφαλίσουμε το δράκο που φυλάει την πόρτα, και ο δράκος αυτός είναι η θρησκεία. »

Σχετικά Κείμενα

Μικροί «σαδιστές»

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεριζώνουν τις τρίχες από τις κούκλες τους, αποκεφαλίζουν τα στρατιωτάκια και σπάνε τα αυτοκινητάκια τους. Είναι φυσιολογικός αυτός ο σαδισμός τους; Ο…

Μορφωμένος, Καλλιεργημένος ή απλά Θυμόσοφος;

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Δημήτρης Δημητριάδης Αυτής που αποκτάται επίκτητα, ως συνήθως με το διάβασμα. Τον αποκαλούμε πολλές φορές και «διαβασμένο». Με τη μορφή που απόκτησ…

Άλλα Κείμενα

Σοκ και δέος - Ύπνος και Δέος

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Η μέθοδος «Σοκ και δέος» εφαρμόστηκε συστηματικά από τον ερχομό της τρόικας το Μάρτη το 2010 μέχρι και το Νοέμβρη του 2011. Στο οχτάμηνο αυτό η ελλη…

Δελτίο Τύπου Προπαγάνδας

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

Πιστεύουμε πως οι γνώμες που έχουμε είναι δικές μας έτσι δεν είναι; Τι πιο λογικό θα μου πείτε. Και όμως οι γνώμες που οι περισσότεροι έχουμε δεν είνα…

Μαθήματα από Αργεντινή και Ουρουγουάη

Τρίτη, 16 Αύγουστου 2011

Η πλήρης και τεχνιτή ισοτιμία πέσο – δολαρίου που προηγήθηκε την επέλαση του Δ.Ν.Τ.(δολαριοποίηση της οικονομίας με τις βαθιές παραγωγικές ασυμμ…